Dobrodošli na spletni strani
Eko-socialnega zavoda v Lucovi na
Goričkem

Smo socialno podjetje v osrčju krajinskega parka Goričko. Z delovanjem na našem posestvu v Lucovi želimo prispevati k
razvoju progresivnih praks na podeželju prek izobraževalnih vsebin, socialnih programov in vzpostavljanja sooskrbnih vezi z lokalnim prebivalstvom.

Bivanje v hiši iz naravnih materialov

Doživite bivanje v hiši zgrajeni iz konoplje ali slame. Različna gradbena materiala in način ogrevanja prineseta posebno izkušnjo bivanja. Vabljeni vsi – tako tisti, ki že razmišljate o postavitvi doma iz naravnih materialov kot tisti, ki vam je taka gradnja popolna neznanka – da jo preizkusite na lastni koži.

Obiščite nas

Lepo vabljeni na dnevni ogled našega posestva, da vam pred- stavimo svoje delovanje in vizijo. Spremljajte našo spletno stran in družbene medije za udeležbo na raznovrstnih delavnicah in
dogodkih. Kontaktirajte nas za sodelovanje in povezovanje pri snovanju projektov, delavnic ali medsebojno pomoč.

AKTUALNO / NOVICE

Zeliščarske delavnice jeseni 2023

Zeliščarske delavnice to jesen so potekale v sklopu projekta Skupaj na poti ponovnega spoznavanja travniških in vrtnih zelišč.  Več o

AKTUALNO / NOVICE

Zaključek projekta EIP – Cvetoči travniki

Zaključujemo projekt Cvetoči travniki, ki se je nanašal na ohranjanje travnikov, povečevanje vrstne pestrosti in povezovanje različnih znanj. Več o projektu in zaključkih spodaj.

Rezultati projekta EIP CVETOČI TRAVNIKI

V spodaj objavljenem dokumentu si lahko preberete več o projektu Cvetoči travniki in doseženih rezultatih projekta. S projektom letos zaključujemo, naši travniki pa bodo tudi v prihodnje cvetoči.

Predstavitveni video

Foto galerija