Dogodki in delavnice

Organiziramo in gostimo različne dogodke ter delavnice povezane s tematiko naravne gradnje, prehranske in energetske samooskrbe, slikarstva in še mnogo drugega! Spremljajte našo spletno in facebook stran za aktualne delavnice in dogodke.

IZPOSTAVLJENI

Delavnica prekrivanja s slamo (14. – 16. oktober)

Pod vodstvom mojstra Antona Golnarja in v soorganizaciji z arhitektkama Nino Vidić Ivančič in Mašo Ogrin smo v oktobru v treh dneh spoznali proces priprave in shranjevanja slame ter značilnosti in prednosti uporabe slame pri gradnji nasploh (s poudarkom na kritju). Sicer smo tokrat prekrivali streho na modelu, kmalu bo pa slamnata streha pokrivala naš prenovljeni hlev.

VSI DOGODKI

Delavnica naravne gradnje s konopljo (december 2020)

Na delavnici, ki je potekala na spletu, je predavatelj Sani Okretič Resulbegović predstavil:
– naravno gradnjo in gradnjo s konopljo ter prednosti tovrstne gradnje z bivanjskega vidika;
– način gradnje s konopljo in njene uporabe v gradbeništvu;
– časovni in finančni okvir novogradnje;
– zakonske določbe in regulacije.

Dnevi trajnostne gradnje

Dnevi trajnostne gradnje (september 2022): v septembru in oktobru smo izvedli dneve trajnostne gradnje. Prvi vikend je bil namenjen teoretskemu uvodu v trajnostno gradnjo s predavanjem Stojana Habjaniča in svetovanjem Darje Korelc glede sofinanciranja projektov z razpisnimi sredstvi. Drugi vikend smo pod vodstvom Kai-ja Rosita izolirali opečnato steno starega hleva z mešanico konoplje in apna, predavanje o trajnostni prenovi pa sta izvedli Maša Ogrin in Nina Vidič Ivančić, ki sta med drugim predstavili načrte za prenovo starih objektov na posestvu.