Dobrodošli na spletni strani
Eko-socialnega zavoda v Lucovi na
Goričkem

Smo socialno podjetje v osrčju krajinskega parka Goričko. Z delovanjem na našem posestvu v Lucovi želimo prispevati k
razvoju progresivnih praks na podeželju prek izobraževalnih vsebin, socialnih programov in vzpostavljanja sooskrbnih vezi z lokalnim prebivalstvom.

Bivanje v hiši iz naravnih materialov

Doživite bivanje v hiši zgrajeni iz konoplje ali slame. Različna gradbena materiala in način ogrevanja prineseta posebno izkušnjo bivanja. Vabljeni vsi – tako tisti, ki že razmišljate o postavitvi doma iz naravnih materialov kot tisti, ki vam je taka gradnja popolna neznanka – da jo preizkusite na lastni koži.

Obiščite nas

Lepo vabljeni na dnevni ogled našega posestva, da vam pred- stavimo svoje delovanje in vizijo. Spremljajte našo spletno stran in družbene medije za udeležbo na raznovrstnih delavnicah in
dogodkih. Kontaktirajte nas za sodelovanje in povezovanje pri snovanju projektov, delavnic ali medsebojno pomoč.

AKTUALNO / NOVICE

Delavnica prekrivanja s slamo (14. – 16. oktober)

Pod vodstvom mojstra Antona Golnarja in v soorganizaciji z arhitektkama Nino Vidić Ivančič in Mašo Ogrin smo v oktobru v treh dneh spoznali proces priprave in shranjevanja slame ter značilnosti in prednosti uporabe slame pri gradnji nasploh (s poudarkom na kritju). Sicer smo tokrat prekrivali streho na modelu, kmalu bo pa slamnata streha pokrivala naš prenovljeni hlev.

O industrijski konoplji

Industrijska konoplja je uporabna na različnih področjih: gradbeništvo, medicina, prehrana, tekstilstvo itd.

AKTUALNO / NOVICE

Predstavitveni video

Foto galerija