Konopljina hiša

Konopljina hiša je umeščena bolj v središče posestva, zato se njena terasa kopa v sončni svetlobi. Tla tako terase kot celotnega pritličja hiše so narejena iz opek, ki so bile včasih del starega hleva. Na tanko narezane in zaščitene so popolno sredstvo za prenos toplote, zato se hiša ogreva s talnim gretjem. Stene hiše so postavljene iz konopljinega betona brizganega v lesen skelet. Več o gradnji hiše in delavnici gradnje s konopljo si lahko preberete tu.

Hiši pa sta odlična destinacija tudi za vse, ki si želite le oddiha. Umeščeni na rob gozda in obdani s travniki sta popoln kraj za odmik. Vsi gostje ste vabljeni, da si na vrtu naberete sezonsko zelenjavo, se sprehodite po gozdnem robu, posedite pod našim starim orehom in se posladkate s sadjem iz sadovnjaka. Več o našem posestvu preberite tukaj

V pritličju hiše je velik skupni prostor s kuhinjo, ogromno jedilno mizo in tabureji, zato je hiša primerna za večje, raznolike družbe. V pritličju se nahaja še stranišče, v zgornjem nadstropju pa še kopalnica s tušem. Poleg nje sta v zgornjem nadstropju še dve spalnici, s skupno petimi ležišči. V večji sobi je velika zakonska postelja in enojna postelja, v manjši spalnici pa sta dve enojni postelji.