Sveže na naših socialnih omrežjih:

[WD_FB id="2"]

Aktualno

Spremljajte našo spletno in facebook stran za aktualne delavnice in dogodke.

IZPOSTAVLJENO

Ohranjanje naših starih sort jablan in hrušk

Projekt »Ohranjanje naših starih sort jablan in hrušk – vzorčni model na avtohtonih sortah« se izvaja v sklopu 6. Javnega razpisa za podukrep 16.2. Podpora za pilotne projekte ter za razvoj novih proizvodov, praks, procesov in tehnologij. Javni razpis se sofinancira iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in iz proračuna Republike Slovenije.

O industrijski konoplji

Industrijska konoplja je uporabna na različnih področjih: gradbeništvo, medicina, prehrana, tekstilstvo itd.

VSE

zeliščarske delavnice 2024 - Skupaj na ponovni poti odkrivanja travniških in vrtnih zelišč

Jesenske zeliščarske delavnice 2024 – Skupaj na poti ponovnega spoznavanja travniških in vrtnih zelišč

V začetku septembra 2024 so potekale zeliščarske delavnice v sklopu projekta Skupaj na poti ponovnega spoznavanja travniških in vrtnih zelišč (več o projektu najdete spodaj), s katerimi smo želeli približati tradicijo uporabe zdravilnih rastlin in predstaviti njihov potencial na sodobnih kmetijah. Udeleženci so imeli priložnost spoznati različne vidike zeliščarstva: o uporabi divjih in vrtnih zelišč v kulinariki in zdravilstvu, o pripravi čajnih mešanic, o pomenu in uporabi čarovniških rastlin, in bolj konkretno o odpiranju dopolnilnih dejavnosti na kmetijah. Letošnja novost je bila izvedba delavnic za tri razrede dveh osnovnih šol na Goričkem.

Rezultati projekta EIP CVETOČI TRAVNIKI

V spodaj objavljenem dokumentu si lahko preberete več o projektu Cvetoči travniki in doseženih rezultatih projekta. S projektom letos zaključujemo, naši travniki pa bodo tudi v prihodnje cvetoči.

Zaključek projekta EIP – Mejice

Mejice kot podpora biotski raznolikosti, ohranjanju tradicionalnega in izginjajočega kulturnega vzorca slovenskega podeželja ter zagotavljanju ekosistemskih storitev.

O prehranski in energetski samooskrbi oz. sooskrbi

Zadnji podatki kažejo, da v Sloveniji še naprej nismo niti polovično samozadostni pri pridelavi zelenjave in sadja. Naraščajoče cene, slabša kvaliteta uvožene hrane in okoljski vidik transporta, so razlogi za ambicioznejši pristop k vprašanju samozadostnosti znotraj posamezne skupnosti, regije ali države.