VABILO NA PRIKAZ GRADNJE HIŠE NARAVNE GRADNJE – 

HIŠA IZ KONOPLJE

 

Če bi si radi ogledali gradnjo hiše naravne gradnje, vas vabimo

dne 20.6.2020 ob 10:00

na naslov

Lucova 33, Lucova (občina Gornji Petrovci)

 

Gostitelj bo Stojan Habjanič, ki je tudi glavni nadzornik gradnje in strokovnjak za tovrstno gradnjo, ki bo na voljo tudi za vsa praktična vprašanja.

Praktični del delavnice s prikazom brizganja konopljinega betona bo vodil Sani Okretič Resulbegović.


Program delavnice: Demonstracija strojnega vbrizgavanja konopljinega betona v lesen skelet.

Praktični del delavnice: Empirično spoznavanje konopljinega betona  za  udeležence delavnice in izdelava spominka

Stojan Habjanič

univ. dipl. inž. gradb.

Izkušnje v gradbeništvu je nabiral na gradbiščih v Sloveniji in tujini, kmalu zamenjal klasično gradbeništvo z novimi izzivi varčne, zdrave in okolju prijazne gradnje. Od leta od 1994 naprej oral ledino na področju zrakotesne gradnje, naravnih materialov in sonaravnih tehnologij. Sodeloval pri prvi pasivni prenovi obstoječih 2 vrtcev, nizko energetski prenovi stavbe s statusom kulturne dediščine, zgradil številne hiše iz naravnih materialov, sodeloval pri mnogih »drugačnih« tehnoloških in energetskih rešitvah in projektih, opravil številna izobraževanja, pisal, predaval in z zgledi nagovarjal Slovence k temu kar danes imenujemo trajnostna gradnja.

Sani Okretič Resulbegović

univ. dipl. inž. arh.

Samostojno arhitekturno pot začel pred 15 leti. V sklopu EPK Maribor 2012 zasnoval prvi organizirani urbani eko vrt pri nas. S CAAP so.p. sodeloval pri pripravi pilotnih projektov stanovanjskih kooperativ. Soustanovitelj zadruge Konopko, ki združuje pridelovalce in predelovalce na tem področju in skrbi za razvoj trajnostne pridelave in predelave konoplje. Leta 2009 se je udeležil prvega mednarodnega simpozija na temo gradnje s konopljo na Irskem, od takrat aktivno spremlja tematiko in se izobražuje na tem področju. Arhitekturno zasnoval prva objekta na slovenskem, ki sta bila izvedena s tehnologijo strojnega brizganja konopljinega betona v Slovenskih Konjicah, ki ju je za naročnike realiziral Laurent Goudet, svetovni pionir tovrstne tehnologije. V lanskem letu soustanovil podjetje Tasuna d.o.o., ki izvaja objekte iz konopljinega betona.

Projekt ETHOS LAND se izvaja v okviru čezmejnega Programa sodelovanja Interreg SI-HU in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) v okviru cilja evropskega teritorialnega sodelovanja (ETS), ki spodbuja čezmejno sodelovanje med Slovenijo in Madžarsko v obdobju 2014-2020.